Svojom nazočnošću priredbu su uveličali predstavnici prijateljskih naselja- Velike iz Hrvatske te Stanišića, Riđice i Tavankuta iz susjedne Srbije

U suorganizaciji Samouprave naselja i Hrvatske samouprave, 2. lipnja u središnjem seoskom parku u Kaćmaru priređen je već tradicionalni Bunjevački dan. U suradnji s domaćinima, Udruga Experience Balkan Calling sa sjedištem u Budimpešti u ranim popodnevnim satima organizirala je Bunjevačku šetnju u Kaċmaru s posjetom rimokatoličkoj župnoj crkvi Svetog Ivana Nepomuka, kaćmarskoj Vodici i Lesnom zidu.
Nakon toga sudionici su nazočili i prigodnom kulturnom programu u kojem su nastupila gostujuća i domaća društva: mališani kaćmarskog dječjeg vrtića i učenici osnovne škole, Plesna grupa KUD-a „Mohač“, Hrvatska izvorna folklorna grupa iz Budimpešte, Plesna grupa i pjevački zbor Hrvatske samouprave Kaćmara.
Svojom nazočnošću priredbu su uveličali predstavnici prijateljskih naselja- Velike iz Hrvatske te Stanišića, Riđice i Tavankuta iz susjedne Srbije. Dan je završen balom uz garski tamburaški sastav „Bačka“. Priredba je ostvarena potporom Ministarstva ljudskih resursa.

(Stipan Balatinac / Hrvatski glasnik / MCC)