U kulturnom programu nastupile su domaće i gostujuće folklorne skupine: kaćmarski učenici i vrtićaši, Pjevački zbor Hrvatske samouprave, KUD “Rokoko” iz Čikerije i KUD “Ivan Goran Kovačić” iz Velike 

U suorganizaciji hrvatske i seoske samouprave 3. lipnja u Kaćmaru je priređen Bunjevački dan koji je ostvaren potporom Ministarstva ljudskih resursa.

U ime suorganizatora i domaćina, sudionike 6. Bunjevačkog dana pozdravila je Teza Vujkov Balažić, predsjednica kaćmarske Hrvatske samouprave, među njima posebno Nevena Marčića, konzula savjetnika Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Pečuhu koji je otvorio priredbu.

U kulturnom programu, koji je priređen na otvorenom u središnjem seoskom parku iza Selske kuće, nastupile su domaće i gostujuće folklorne skupine: kaćmarski učenici i vrtićaši, Pjevački zbor Hrvatske samouprave, KUD “Rokoko” iz Čikerije i KUD “Ivan Goran Kovačić” iz Velike.

Prije programa, u ranim popodnevnim satima održan je i sastanak prijateljskih naselja – Tavankuta, Velike, Kaćmara- te obližnjeg Stanišića s kojim je potpisan sporazum o pograničnoj suradnji. Dan je završen hrvatskim balom, a za dobro raspoloženje pobrinuo se dušnočki orkestar “Zabavna industrija”.

Fotogalerija