Balet će gostovati u Teatro Verdi u Trstu, gdje će izvesti balet ‘Šest antičkih epigrafa; U bijelome i crnome / Posvećenje proljeća’ na glazbu Claudea Debussyja i Igora Stravinskog

Balet Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu  gostovat će od 22. do 27. travnja u Teatro Verdi u Trstu, gdje će izvesti balet ‘Šest antičkih epigrafa; U bijelome i crnome / Posvećenje proljeća’ na glazbu Claudea Debussyja i Igora Stravinskog.
Predstava je premijerno izvedena prošle sezone u suradnji s 27. muzičkim biennalom Zagrebu u koreografiji Edwarda Cluga, a riječ je o tri kraća baletna djela koja se izvode na glazbu Claudea Debussyja (“Šest antičkih epigrafa” i “U bijelome i crnome”) i Igora Stravinskog (“Posvećenje proljeća”).
U “Šest antičkih epigrafa” i “U bijelome i crnome” nastupaju Pavla Mikolavčić, Petra Vargović Stanciu, Sabrina Feichter, Mai Kageyama, Atina Tanović, Iva Vitić Gameiro, Simona Unterajter, Guilherme Gameiro Alves, Robert Bruist, Dan Rus, Tamás Darai, Kornel Palinko i George Baldovin, a u “Posvećenju proljeća” Edina Pličanić, Sabrina Feichter, Daria Brdovnik Bukvić, Atina Tanović, Iva Vitić Gamerio, Lucija Radić, Guilherme Gameiro Alves, Robert Bruist, Tamas Darai, Adam Harris, Dan Rus, Kornel Palinko.
Posvećenje proljeća bit će izvedeno uz pratnju Orchestra del Teatro Lirico Giuseppe Verdi di Trieste pod ravnanjem Mladena Tarbuka.
Prije gostovanja u Trstu baletni ansambl HNK istu će predstavu izvesti 17. travnja u matičnome kazalištu, a tom će prigodom koreografije na glazbu Debussyja biti izvedene uz solističku pratnju pijanista Andreja Gugnina i Veniamina Zhukova.
Scenograf predstave je Marko Japelj, a kostimograf Leo Kulaš.
(Hina/Culturenet.hr)