Prvo čitanje slikovnica upriličeno pod vodstvom predsjednice Tanje Blažević, Korčulanke iz Pertha, koja u Splitu predaje engleski na Pravnom fakultetu

Pri splitskoj podružnici HMI osnovano je Hrvatsko-australsko društvo, koje će se 29. travnja prvi put predstavilo javnosti. Društvo ima cilj povezivati dvije kulture, jer u Splitu žive povratnici iz Australije koji njeguju poštovanje i ljubav prema obje države koje su obje ostavile traga u njihovim životima.
Lanjski Dan Australije, koji je organizirala splitska HMI, pokazao je da se Hrvatima iz Australije treba posvetiti više vremena, što je shvatilo i Veleposlanstvo Australije iz Zagreba, pa je Gradskoj knjižnici Marka Marulića doniralo slikovnice za djecu. Članice društva su se ponudile jednom mjesečno čitati slikovnice splitskoj djeci.
Prvo čitanje upriličeno je 16. travnja, pod vodstvom predsjednice Tanje Blažević, Korčulanke iz Pertha, sada nastanjene u Splitu, gdje predaje engleski na Pravnom fakultetu.
Za odrasle je na raspolaganju Matičina zbirka knjiga australskih pisaca hrvatskog porijekla, ali i učionice koje HMI ima u svom prostoru.

Tekst: Branka Bezić Filipović