Uspješnosti akcije pridonijeli su hrvatski svećenici Vrhbosanske nadbiskupije u Melbourneu i Geelongu: vlč. Josip Vranješ, vlč. Luka Pranjić i mons. Bosiljko Rajić. U organizaciju se uključio i Hrvatski radio Geelong na čelu s Pejom Marićem

U Hrvatskome katoličkom centru sv. Leopold Bogdan Mandić u melburnškoj četvrti Sunshine u Australiji, 3. travnja, organiziran je humanitarni ručak za siromašne studente u Bosni i Hercegovini. Bio je to nastavak prošlogodišnje akcije koju su, zajedno s Hrvatskim katoličkim centrom sv. Leopold Bogdan Mandić i Hrvatskom zorom koju predvodi Berislav Vidaković, organizirali Milenko Juričević i Pero Crnjac.
Uspješnosti akcije pridonijeli su hrvatski svećenici Vrhbosanske nadbiskupije u Melbourneu i Geelongu: vlč. Josip Vranješ, vlč. Luka Pranjić i mons. Bosiljko Rajić. U organizaciju se uključio i Hrvatski radio Geelong na čelu s Pejom Marićem.

Na ručku se okupilo tristotinjak Hrvata koji su dali svoje priloge za najsiromašnije studente za koje se brine Zaklada za mudrost i plemenitost na čijem čelu je pomoćni biskup vrhbosanski mons. Pero Sudar. Zaklada stipendira studente iz siromašnih obitelji koji studiraju u Bosni i Hercegovini, a čiji roditelji nemaju stalni posao ili su djeca poginulih hrvatskih branitelja.
Predstojnik Nacionalnog katehetskog ureda Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine don Tomislav Mlakić govorio je o spomenutoj Zakladi te zahvalio na svemu što je prošle i ove godine učinjeno za studente siromašnih roditelja.
U ovu akciju uključili su se brojni dobrotvori koji su uložili puno vremena i ljubavi obilazeći donatore, pripremajući hranu u kuhinji, spremajući dvoranu u ranim jutarnjim satima, pripremajući djecu za ples, upisujući sve donatore i goste na ručku.
U dvije akcije prikupljeno je 50.000 AUD. Don Tomislav je pročitao pismo biskupa Sudara kojim je zahvalio svima, svećenicima i vjernicima, koji su sudjelovali u ovoj akciji solidarnosti i pomoći siromašnim studentima u Bosni i Hercegovini.
(IKA)