Skupina studenata i osoblja Odjela za antičku povijest Sveučilišta Macquarie u Sydneyju sa suradnicima koji sudjeluju u projektu iskopavanja Varvaria-Breberium-Bribir posjetili su samostan sv. Frane i nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića

Samostan sv. Frane franjevaca konventualaca i nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića u nedjelju, 19. travnja posjetila je skupina studenata i osoblja Odjela za antičku povijest Sveučilišta Macquarie u Sydneyju u Australiji. Uz njih su bili i njihovi suradnici koji sudjeluju u projektu iskopavanja Varvaria-Breberium-Bribir.
Goste je u crkvi Sv. Frane primio i pozdravio gvardijan i rektor svetišta sv. Nikole Tavelića fra Ivan Bradarić, OFMConv. koji im je ukratko opisao povijest dolaska franjevaca u Šibenik i uspostavu “novoga” samostana unutar gradskih zidina 1320. godine.
S posebnim zanimanjem studenti su slušali fra Nikolu Roščića, OFMConv., koji im je govorio o bogatoj knjižnici Samostana sv. Frane koja dio inkunabula ima i iz porušenog bribirskog samostana. Gosti su se nakon razgledanja crkve i samostana zadržali u druženju s franjevcima.
(IKA)