U New Yorku su, uz Astridin bend Transatlantic Exploration Company, nastupili i Asaran Earth Trio, ansambl Hrvatska ruža, sastav Rosa, saksofonist Elijah Shiffer i violinist Ben Sutin

U srcu Manhattana, u jednoj od najpopularnijih koncertnih dvorana na svijetu – Carnegie Hallu nastupila je 24. listopada pjevačica i kompozitorica Astrid Kuljanić sa svojim bendom Transatlantic Exploration Company predstavljajući novi album Riva.
Uz Astrid, Transatlantic Exploration Company čine Ben Rosenblum, harmonikaš iz New Yorka, Mat Muntz, kontrabasist iz Seattlea te Rogerio Boccato, udaraljkaš iz Brazila.
U rasprodanoj dvorani Weill Recital Halla širile su se harmonije originalnih autoričinih pjesama, kao i brojni jazz standardni, folklorni napjevi iz Hrvatske i okolnih zemalja, brazilska glazba i Klezmer – na što je publika reagirala rijetko čuvenim ovacijama.
Tako su uz bend nastupili Asaran Earth Trio, ansambl Hrvatska ruža, sastav Rosa, saksofonist Elijah Shiffer i violinist Ben Sutin.
Osim glazbe, pažnju je privukla i promocija hrvatske vune u New Yorku. Vješte ruke Vesne Jakić odgovorne za dizajn i izradu dvije vunene haljine koje je Astrid nosila u Carnegie Hallu, a izradile su i prigodne ruže od vune koje su posjetitelji mogli kupiti u predvorju. Na svakoj je bio i link za skidanje novog albuma RIVA. Sve u svemu bila je to nezaboravna promocija hrvatske kulture u New Yorku.

Tekst: Petar Milić