Producentica iz Kalifornije i autorica Emmyjem nagrađenog dokumentarca „WOW! Croatia“, ali i televizijskog priloga „Čudesna Hrvatska“, iz gušta radi dokumentarce o Hrvatskoj kojeprati milijunski auditorij

Kada jedna producentica iz Kalifornije iz gušta radi dokumentarce o Hrvatskoj koje prati milijunski auditorij, tada ona zaslužuje da se njezino ime upamti, piše Slobodna Dalmacija.
Ashley Colburn autorica je Emmyjem nagrađenog dokumentarca „WOW! Croatia“, ali i televizijskog priloga „Čudesna Hrvatska“, prikazanog u barem petsto milijuna domova od Amerike do Europe. A svakog četvrtka u svijet šalje kratke videouratke s dodatnim informacijama o Lijepoj Našoj.
Uz sve to, Ashley je stručnjakinja za destinacijski menadžment.
Svjetska promotorica hrvatskih ljepota postala je nakon što joj je brat pokazao fotke s Plitvica. I na prvu se oduševila. Dolazila je nakon toga desetak puta, a onda se odlučila nastaniti u Hrvatskoj.
– Pravim videovodiče, koji u tri minute opisuju što treba posjetiti u svakom dijelu Hrvatske. Kratki su, jer mladi nemaju dovoljno koncentracije da gledaju nešto duže, a i koncept je formiran tako da sve kažem na brzinu. Do sada ih je izišlo osam, a mogu se pogledati na mom YouTube kanalu – poziva Amerikanka, koja nije mislila samo na promociju već dobro brandirane Dalmacije.
Za tvrtku “Sail Croatia” producira videa sa zanimljivim pričama o životima ljudi. Nedavno su snimili prilog o kulturi ispijanja kave u Splitu, o žetvi lavande na Hvaru…
– Hrvatska nije party destinacija, kaže, i malo me pogađa kad ljudi misle da jest. Hrvatska ima kulturu, brodove, konobe, dobru hranu. To treba iskusiti, a ne “Ultru”. Smijem se tome – kaže Ashley i na tečnom hrvatskom poručuje partijanerima:
– Svaka čast, ali niste ništa vidjeli!