Knjiga je predstavljena u Bratislavi na Filozofskom fakultetu Sveučilišta Komenskog, a iobjavila ju je naklada ANNAPRESS u vlasništvu Jaroslava Šoltisa, počasnog konzula Čilea u Slovačkoj, uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske

U Bratislavi je 1. ožujka na Filozofskom fakultetu Sveučilišta Komenskog predstavljen slovački prijevod knjige pripovijedaka “Ariadnina nit” autorice Tuge Tarle.
Na predstavljanju su se okupili mladi ljudi, bivši studenti hrvatske književnosti, profesori i lektori kao i mnogi slovački gosti.
Knjigu je predstavila prof. dr. sc. Alica Kulihova, glavna inicijatorica ideje da se ova knjiga prevede na slovački. Kulihova je okupila prevoditelje i s njima radila na prijevodu te na koncu i organizirala ovaj događaj, uz svesrdnu pomoć slovačkog člana Udruge OS Mladena Heruca. On je entuzijazmom i ljubavlju za obje svoje domovine, Slovačku i Hrvatsku, znatno pridonio realizaciji brojnih sličnih uspješnih kulturnih priredaba i projekata.
Knjigu je objavila naklada ANNAPRESS u vlasništvu Jaroslava Šoltisa, počasnog konzula Čilea u Slovačkoj, uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Prezentaciji je nazočio i veleposlanik Republike Hrvatske u Slovačkoj Aleksandar Heina.
Udruga OS kao suorganizator slovačke promocije Ariadnine niti iskazala je svoju zahvalnost svima koji su uložili svoj trud, ljubav, znanje i sredstva u ovaj projekt.
(DKH)