Izložba je postavljena u okviru ciklusa „Arhitektura u Ringturmu”, a možete je razgledati do 23. listopada u Izložbenom centru u Ringturmu

U okviru ciklusa „Arhitektura u Ringturmu” osiguravajućeg društva Wiener Städtische Versicherungsverein u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci, predstavljena je arhitektura jedinstvenog svijeta hrvatskih otoka.
Zahvaljujući Vienna Insurance grupi (matična kuća i vlasnik Wiener i Erste osiguranja u Hrvatskoj), i u samom srcu Beča možete naučiti o zanimljivim građevinama na otocima. Izložba je postavljena u okviru ciklusa „Arhitektura u Ringturmu”, a možete je razgledati do 23. listopada u Izložbenom centru u Ringturmu.
Izložba se bavi prikazom poznatih građevinskih ostvarenja visokog značaja, odnosno rasvjetljuje povijest čitavih autentičnih starih gradova kao što su Hvar, Korčula ili Rab čija povijest seže daleko u prošlost. Osim toga, predstavljene su i manje poznate gradnje iz novije prošlosti i sadašnjice koje se smatraju važnim arhitektonskim postignućima. Tako su u prvi plan stavljena izvanredna graditeljska postignuća od antičkog doba, preko srednjeg vijeka te 19. i 20. stoljeća, pa do modernih građevina današnjice.
Ringturm, u kojem je izložba postavljena, toranj je u samom centru Beča, inače centrala Vienna Insurance grupe. Nedavno je omotan djelom splitske umjetnice Tanje Deman. Ta trenutačno najveća umjetnička instalacija u Beču, koja obuhvaća čak 20 katova nebodera u centru grada prigodno je nazvana „Ljetne radosti“ i djelić Splita preselila je u centar Beča prikazujući motive Poljuda, Mertojaka i Brda. Omotavanje Ringturma postalo je već tradicija – kao odraz međunarodnog kulturnog dijaloga Vienna Insurance Group – a ove godine stvara snažnu poveznicu s Hrvatskom.
(Večernji. hr)