Večer u tvrđavi Gripe započela je predavanjem o povijesti Hrvata u Argentini, nastavljena čitanjem poezije Vide, Nikolića i Marune a završila milongom

U organizaciji splitske podružnice HMI-ja, Hrvatske akademske udruge Split-čovjek nadasve-EU humanisti i Plesnog centra Split, 2. lipnja, u tvrđavi Gripe održana je Večer Argentine.
Večer je započela predavanjem Branke Bezić Filipović o povijesti Hrvata u Argentini, koje je bilo popraćeno fotografijama i glazbom, što je tehnički izveo Vicko Bezić.
Pokazani su krajevi gdje žive Hrvati, a kao glazbena podloga izabrana je Misa Criolla argentinskog skladatelja Ariela Ramireza u izvođenju Josea Carrerasa. Poslušajte
Nakon toga su studenti glume Tena Tadić i Frane Đaković, u izboru voditeljice Matičine splitske podružnice, čitali poeziju Viktora Vide, Vinka Nikolića i Borisa Marune.
Nakon programa održana je milonga, plesna večer argentinskog tanga. Tango je u zadnje vrijeme sve popularniji među Splićanima, a ovu večer svi su nešto naučili i o zemlji iz koje je ponikao i o Hrvatima koji ondje žive.

Tekst: Branka Bezić Filipović