Autor se predstavlja s 42 fotografije odabrane iz njegova velikog opusa (preko 1000 fotografija) snimljenih 2008. godine za vrijeme njegova trotjednog putovanja po Argentini

U Fotogaleriji Dubrava, u ponedjeljak, 16. veljače s početkom u 19 sati otvara se izložba fotografija Božidara Kasala “U objektivu – Argentina”.
Kasal se predstavlja s 42 fotografije odabrane iz njegova velikog opusa (preko 1000 fotografija) snimljenih 2008. godine za vrijeme njegova trotjednog putovanja po Argentini. Dio izloženih fotografija imali smo prigodu vidjeti na nekim njegovim ranijim samostalnim ili skupnim izložbama, a sa nekima je sudjelovao na domaćim i međunarodnim žiriranim izložbama pod pokroviteljstvom FIAP-a. Neke od njih su nagrađene, a Kasal sa ponosom ističe fotografiju: ‘The Tango of Love”, koja je nagrađena prvom nagradom (Gold Medal Winner in the Section “Emotions”) u Egiptu (EIPC 2012). Valja posebno spomenuti njegov uspjeh na Međunarodnom natječaju Verrano u Argentini 2009. godine, kada su mu primljene i nagrađene dvije fotografije (prva nagrada i pohvala) sa motivima iz Argentine. Riječ je o natječaju za ambijentalni atlas Buenos Airesa i kalendar Buenos Airesa za 2010. godinu.
Kasal je svjetski putnik i vrsni fotograf. U proteklih tridesetak godina proputovao gotovo sve zemlje Evrope, brojne zemlje Azije, Afrike, Južne i Sjeverne Amerike. Svojom je kamerom zabilježio mnoge krajolike, raznolikosti i posebnosti raznih krajeva, gradova, sela, arhitekturu, ljude, njihovu svakodnevicu, njihove živote, kulturu i običaje. Njegove fotografije su svjedočanstvo osobnog senzibiliteta, odraz uma i srca i vjerodostojna prezentacija njegovih doživljaja, osjećaja i impresija.
Fotografijama izloženim na ovoj izložbi, Kasal nam pokazuje ritam i svakidašnjicu Argentine, zemlje ogromnih raznolikosti, ljepote netaknute prirode, zanimljive kulture i divnih ljudi. On nije običan putnik, on svojim fotografskim pristupom potiče promatrača svojih fotografija da tu zemlju doživi i osjeti drugačije, analitički i znatiželjno.
(Večernji.hr)