Hrvatska grupa Rim i argentinska pjevačica Athenas ostvarili su originalnu glazbenu suradnju na španjolskom i hrvatskom. Tako je nastala duhovna pjesma „Vida en Ti- Život moj si ti“

Hrvatska grupa Rim i argentinska pjevačica Athenas ostvarili su originalnu glazbenu suradnju na španjolskom i hrvatskom. Održana je hrvatska premijera pjesme „Vida en Ti – Život moj si Ti“ koju izvode zagrebački duhovni sastav RiM i argentinska pjevačica Athenas. Riječ je o dvojezičnoj, španjolsko-hrvatskoj duhovnoj pjesmi, koju je producirao Jonatan Narvaez, koji je napravio i aranžman i u čijem je studiju u Buenos Airesu Anthenas snimila vokalne dionice na španjolskom. Sestre Nedić iz RiM-a su u studiju Ante Gele snimile hrvatske dionice te prateće vokale na španjolskom.
Grupu RiM i Athenas spojio je putem Facebooka papa Ivan Pavao II., odnosno pjesma „Pescador de hobres“, kod nas poznatija kao „Krist na žalu“. Pretražujući po Youtubeu, tražeći razne verzije ove pjesme Ružica Nedić pronašla je verziju na španjolskom koju izvodi Athenas. Dvije pjevačice ostvarile su kontakt i dogovorile snimanje dueta. Athenas je bila ugodno iznenađena da joj se javlja netko iz Hrvatske tko također pjeva duhovnu glazbu, čula je prvi singl grupe RiM „Žena pod križem“ te je ubrzo ostvarena ova hrvatsko-argentinska duhovno glazbena suradnja. U pripremi je i video spot za pjesmu „Vida en Ti – Život moj si Ti“.
(Laudato.hr)