Aquapark Istralandia nedavno je u Rimu u konkurenciji 40 vodenih parkova nagrađen priznanjem PARKSMANIA AWARDS za poduzetnički poduhvat godine. To je svojevrsni Oscar za vodene parkove u europskim okvirima

Aquapark Istralandia, prvi hrvatski vodeni park i dobitnik svojevrsnog Oscara za vodene parkove Parksmania Awards, krenuo je u proširenje usluga i realizaciju cjelogodišnjeg poslovanja. Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) prepoznala je vrijednost projekta odobrivši jamstvo od 7 milijuna kuna.
Prvi hrvatski vodeni park pokraj Novigrada otvoren je prošle godine u Istri, prostire se na osam hektara zemljišta i omogućuje zabavu, razonodu i opuštanje na više od 5000 četvornih metara vodenih površina. Posjeduje ujedno i najveći bazen s umjetnim valovima na Sredozemlju (površine 2.500 četvornih metara), najviši tobogan sa tornjem od 27 metara visine, bazene za odrasle i djecu, velik broj tobogana s adrenalinskim izazovima, opuštajuće hidromasažne bazene te vodeni dvorac za zabavu namijenjen najmlađim posjetiteljima. Svi zaposlenici stručno su educirani te prolaze tečaj zaštite na radu i tečaj prve pomoći. Pripreme za realizaciju Istralandije trajale su šest godina, a izgrađen je za rekordnih 10 mjeseci.
Plan investitora u budućnosti je Istralandiju razvijati kao tematski park koji će se sa sadašnjih osam hektara površine, proširiti na 21 hektar. Sezonski rad bit će zamijenjen cjelogodišnjim poslovanjem s ciljem izgradnje Aquaparka kao kultnog istarskog centara zabave i razonode u kojem se planira zaposliti još oko 250 djelatnika. Trenutno se radi na projektima novih tobogana, a iduće sezone u funkciji će biti i amfiteatar s 500 mjesta te će se uvesti program noćnog kupanja.
Aquapark Istralandia nedavno je u Rimu u konkurenciji 40 vodenih parkova nagrađen priznanjem PARKSMANIA AWARDS za poduzetnički poduhvat godine. To je svojevrsni Oscar za vodene parkove u europskim okvirima. Dobitnik je i Nagrade Hrvatskog saveza građevinskih inženjera, Godišnje Nagrade Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) i turističkog časopisa “Way to Croatia” – Nagrada “Simply the best”, Nagrade TZ Istre za „Inovacija godine“ i brojnih drugih priznanja.
Gradnja Aquaparka Istralandia financirana je iz sredstava Hrvatske banke za obnovu i razvitak uz ostvarenje jamstva HAMAG-BICRO-a.
(narod.hr)