Uz prezentaciju „Apoksiomen na otoku vitalnosti„ kojom će se predstaviti destinaciju otoka Lošinja i Muzeja Apoksiomena, predstavlja se i „Apoksiomenova gastronomska priča“ Lošinjanin Adrijana Nikolića

U suradnji s Generalnim konzulatom RH u Trstu i Hrvatskom gospodarskom komorom, Grad Mali Lošinj i Turistička zajednica Grada Malog Lošinja, 16. veljače 2018. godine u Trstu organiziraju prezentaciju „Apoksiomen na otoku vitalnosti„ kojom će predstaviti destinaciju otoka Lošinja i Muzeja Apoksiomena, a ujedno i promovirati selektivne oblike turizma, kao i podvodnu arheologiju.
Destinaciju će putem prezentacija u Gospodarskoj komori ‘Venezia Giulia’ predstaviti gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić, ravnateljica Lošinjskog muzeja Zrinka Ettinger Starčić, predstavnici Jadranka grupe i Hrvatske gospodarske komore.
Svi sudionici i posjetitelji nakon prezentacijskog djela moći će upoznati dio lošinjske gastro ponude na prigodnom domjenku „Apoksiomenova gastronomska priča“ u hotelu Savoia Excelsior Palace.
Posjetitelji će imati priliku isprobati specijalitete pripremljene isključivo od namirnicama koje su se koristile i u doba antike, a sam način pripreme predstavit će autor kuharice „Apoksiomenova gastronomska priča“, Lošinjanin Adrijano Nikolić.
Nakon gastro užitka slijedi posjet izložbi „More bliskosti- podvodna arheologija priča povijest Jadrana„ ,čiji je glavni postav upravo antički brončani kip atleta trajno smješten u Malom Lošinju. Na izložbi smještenoj u Salone degli Incanti u Trstu predstavljene su umjetnine, relikvije te razni predmeti pronađeni na potopljenim brodovima u Jadranu. Među gotovo tisuću nalaza s podvodnih lokacija koje su predstavljene na izložbi, 304 su posuđene iz hrvatskih ustanova, među kojima i lošinjski Apoksiomen.
(it.mvep.hr)””””””””