U HKC “Marija Kraljica Hrvata” u Wollongongu održana je svečana misa i zajednički ručak u društvenoj dvorani čast sv. Antuna Padovanskog. Misu je služio fra Ivo Tadić s fra Robertom Sliškovićem, koji je nedavno stigao u Wollongong i koji će tu službovati dok se fra Ivo ne vrati iz domovine, kamo odlazi ovih dana

U HKC “Marija Kraljica Hrvata” u Wollongongu 12. lipnja je održana svečana misa i zajednički ručak u društvenoj dvorani čast sv. Antuna Padovanskog. Svetu misu služio je fra Ivo Tadić s fra Robertom Sliškovićem, koji je nedavno stigao u Wollongong i koji će tu službovati dok se fra Ivo ne vrati iz domovine, kamo odlazi ovih dana.
Na misi se sakupio lijepi broj vjernika, a među onima iz Wollongonga bili su u gostima i predstavnici hrvatskih udruga iz Sydneyja. Tom prigodom Mijo i Reza Vidaković slavili su svoj zlatni pir – 50 godina sretnog braka. Fra Ivo ih je ponovo vjenčao, a fra Robert im je uručio pohvalnicu koju je uputio papa Franjo iz Vatikana.
Prije zajedničkog svečanog ručka fra Ivo i fra Robert posvetili su nove društvene prostorije u kojima će se skupljati mladi folkloraši, kao i oni zainteresirani za učenje hrvatskog jezika. Dvorana je stajala oko 500 000 AUD, od toga pola u novcu, a pola u radnoj snazi i dobrovoljnim prilozima dobrih ljudi, članova župe u Wollongongu.
U društvenoj dvorani, koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, serviran je bogati ručak kojega su pripremile marljive domaćice. Poslije je priređen kraći program u kojemu su sudjelovali gosti iz Sydneyja. Najprije je nastupio Vlado Pučak, predsjednik Udruge “Hrvatski domobran”, ogranak Sydney, zatim Ante Glavor, predsjednik HALUD-a, Vladimir Zrinjski, predsjednik udruge HSS-a za Australiju, te Slavko Subjak, povjerenik HSP 1861 i Ljiljana Herceg, tajnica iste udruge.
Fra Ivo Tadić zahvalio je svima na nastupu, najavio narodno veselje uz glazbu, a izvučeni su i sretni brojevi bogate tombole. U ponedjeljak, 13. lipnja, u Summer Hillu, održano je veliko slavlje i služena sveta misa u crkvi Svetog Ante Padovanskog.

Tekst i fotografije: Franjo Harmat

     
Potpisi pod fotografije:

1 – Vjernici ispred crkve HKC “Marija Kraljica Hrvata u Wollongongu
2 – U crkvi za vrijeme svete mise
3 – A. Glavor, V. Zrinjski, V. Pučak, fra Ivo Tadić, Lj. Herceg i S. Subjak
4 – Dio gostiju u dvorani za vrijeme ručka
5 – Marljive domaćice pripremile su bogati ručak
6 – Fra Ivo Tadić