Antonella studira na Visokoj pedagoškoj školi, a glazba, ples i folklor predstavljaju joj mnogo više od hobija. Pjevački talent pokazala je u dječjem zboru HKM u Innsbrucku, kojega zajedno s majkom već neko vrijeme uspješno organizira i vodi. Od 2007. godine članica je tamošnje folklorne skupine „Posavina“

Ove godine, i to peti put zaredom, Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini „Stećak“, u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika, organizira Reviju tradicijske odjeće i Izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske. Ovaj hvalevrijedan projekt, koji se do sada održavao pod pokroviteljstvom dr. Dragana Čovića, hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i Općine Tomislavgrad, već tradicionalno okuplja brojne Hrvate sa svih kontinenata u kramelu Sv. Ilije na obalama Buškog jezera.
Jedna od kandidatkinja je i Antonella Rašić (1997.), koja studira na Visokoj pedagoškoj školi u Innsbrucku. Antonelli glazba, ples i folklor predstavljaju mnogo više od hobija, s obzirom na to da je 12 godina učila svirati klavir u glazbenoj školi. Pjevački talent pokazala je u dječjem zboru Hrvatske katoličke misije u Innsbrucku, kojega zajedno s majkom već neko vrijeme uspješno organizira i vodi. Od 2007. godine članica je folklorne skupine „Posavina“ iz Innsbrucka, a nastupila je i na Smotri folklora u Zagrebu. Njena majka je rođena u Čapljini a otac u Daruvaru, a Antonella je predstavlja ono najbolje što ove dvije regije, Hercegovina i Slavonija, nude.
Nema nikakve sumnje da će Antonella biti i više nego dostojna predstavnica Hrvatica iz Austrije na nadolazećoj reviji folklora u Tomislavgradu. (moja-domovina.net)