Izložba “Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu” Matka Antolčića suvremen je likovni prikaz najvećih hrvatskih duhovnih velikana koji je autor oblikovao za 6. Dane hrvatskih svetaca i blaženika održane u Križevcima u mjesecu svibnju

U organizaciji Galerije hrvatske sakralne umjetnosti “Laudato” u četvrtak 11. rujna, dan uoči 30. redovničkih dana, u galeriji “Vinko Draganja, OP” dominikanskoga samostana u Splitu otvorena je izložba akademskoga slikara Matka Antolčića “Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu”.
U programu su, uz autora, sudjelovali voditelj galerije fr. Ivan Iko Mateljan, vlasnica galerije “Laudato” Ksenija Abramović, likovni kritičar Stanko Špoljarić, predsjednik Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica o. Vinko Mamić, a izložbu je otvorio dominikanski provincijal o. Anto Gavrić. U glazbenom je dijelu otvorenja nastupila klapa “Mriža”, prigodne je stihove interpretirao dominikanski novak Dominik Štefulić, a kroz program je vodila predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana “Dr. Stjepan Kranjčić” Tanja Baran.
Izložba “Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu” Matka Antolčića suvremen je likovni prikaz najvećih hrvatskih duhovnih velikana koji je autor oblikovao za 6. Dane hrvatskih svetaca i blaženika održane u Križevcima u mjesecu svibnju. Tijekom kolovoza izložba je bila postavljena u Trogiru, a nakon Splita postav će biti prikazan i u Zagrebu, na blagdan zaštitnika umjetnika bl. fra Angelica 18. veljače 2015. u samostanu i župi bl. Augustina Kažotića na Peščenici.
(IKA)