Publici u Windsoru, Mississaugi i Montrealu ladovci će se predstaviti koreografijama s programa ”Ispod duba stoljetnoga” 

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO kreće 10. listopada na petodnevno gostovanje na sjevernoamerički kontinent tijekom kojeg će održati tri koncerta u najvažnijim kulturnim središtima istočne Kanade. Koncerte će održati 11. listopada u Windsoru ( Capitol Theater), 12. listopada u Mississaugi ( Living Arts Centre) i 14. listopada u Montrealu ( Monument National).
LADO će se kanadskoj publici predstaviti cjelovečernjim plesnim koncertima na kojima će biti prikazane folklorne koreografije s programa ”Ispod duba stoljetnoga” koji je ove godine već imalo prilike pogledati gotovo deset tisuća ljudi u Hrvatskoj.
Po povratku iz Kanade, ansambl odlazi na konferenciju u Beograd na kojoj će prezentirati hrvatske tradicijske plesove kolegama iz profesionalnih folklornih ansambala koji djeluju u zemljama regije nakon čega slijedi nastavak priprema za rođendanske koncerte u studenome.
(laudato.hr)