Izložba u NNUB “Sv. Kliment Ohridski” u Bitoli, otvorena u nazočnosti predstavnika Zajednice Hrvata u Republici Makedoniji – Ogranak Bitola, i organizirana u suradnji s J.U. Doma kulture “Kočo Racin” – Skopje i uz podršku Grada Skopja, bit će dostupna ljubiteljima umjetnosti do 13. lipnja

Hrvatska akademska slikarica, ilustratorica Ana Jakić Divković izlaže u Makedoniji. Izložba u NNUB “Sv. Kliment Ohridski” u Bitoli, otvorena u nazočnosti predstavnika Zajednice Hrvata u Republici Makedoniji – Ogranak Bitola, i organizirana u suradnji s J.U. Doma kulture “Kočo Racin” – Skopje i uz podršku Grada Skopja, bit će dostupna ljubiteljima umjetnosti do 13. lipnja.

Umjetnica je rođena 1963. U Erdutu. Diplomirala je 1986. na grafičkom odjelu na ALU u Zagrebu u klasi prof. Frane Para. Sudionica je brojnih skupnih izložaba te zapaženo izlaže i samostalno. Od 1982. uspješno se bavi ilustracijom . Autorica je dviju slikovnica (tekstovi i ilustracije), ilustrirala je dvadesetak knjiga za djecu, a ilustracije joj se nalaze u pedesetak udžbenika. Ilustrira knjige poezije i znanstvene publikacije. Objavljuje ilustracije u časopisima Modra lasta, Smib i Radost. Osim slikanjem, bavi se i izradom skulptura od stakla koje su uvrštene i u publikaciju “Staklo u suvremenom hrvatskom kiparstvu“. Živi i radi u Zagrebu kao samostalna umjetnica.