Grupu predvodi Robert Jerin iz Clevelanda, Ohio, koji se više od trideset godina bavi pronalaženjem predaka američkih Hrvata. Do danas je u Hrvatsku doveo više od četiri stotine ljudi, a prošle godine dobio je posebno priznanje Hrvatske turističke zajednice

Tridesetak američkih turista ovih dana boravi u Hrvatskoj. Mnogi iz grupe su porijeklom Hrvati pa koriste ovaj dvotjedni izlet kako bi pretražili hrvatske svjetovne i crkvene arhive u potrazi za zapisima o svojim obiteljima. U tom se poslu koriste uslugama specijaliziranih stranica, tematskih Facebook grupa, a često se angažiraju i stručnjaci.
Grupu predvodi Robert Jerin iz Clevelanda, Ohio, koji se više od trideset godina bavi pronalaženjem predaka američkih Hrvata. Njegov djed s majčine strane porijeklom je iz sela kraj Ozlja. Do danas je u Hrvatsku doveo više od četiri stotine ljudi, u društvu svoje iznimno simpatične supruge Sue. Za to je prošle godine dobio posebno priznanje Hrvatske turističke zajednice.
Jerinova grupa je posjet Hrvatskoj započela iz Zagreba, nastavila u Hrvatskom zagorju, stala u Plitvicama, a put će nastaviti prema jugu Hrvatske.
(croexpress.eu)