Trodimenzionalno predavanje o Hrvatskoj podijeljeno je na četiri tematska predavanja. Na taj način svi polaznici ovog zanimljivog kolegija imat će priliku upoznati se s nastankom Hrvatske iz povijesne perspektive, hrvatskom kuhinjom i specijalitetima, kršćanstvom u Hrvatskoj te poslijeratnim poduzetničkim uzletom brenda Vigor i ekonomskim oživljavanjem nakon proglašenja neovisnosti 

Američki LaGrange College, smješten u Georgiji, svim zainteresiranim studentima, petu godinu zaredom, nudi trodimenzionalnu seriju predavanja i putovanja različitim zemljama u svijetu. Ove godine utemeljitelji ovog interaktivnog i zabavnog oblika učenja svojim studentima nude 3D seriju predavanja i putovanja na temu ‘Hrvatska: Stari-novi svijet’.
‘Iako djeluje kao oksimoron, naslov ‘Hrvatska: Stari-novi svijet’ u potpunosti opisuje Hrvatsku’, naglašavaju organizatori. ‘Hrvatska po svemu ima značajke starog i novog svijeta. Riječ je o relativno novoj republici koja se pokušava oblikovati unutar ‘stare Europe’, a istovremeno je potpuno nova zemlja u domeni turističkog odredišta te uživa sve veću popularnost kod svjetskih putnika. Hrvatska je također jedno od najljepših mjesta u Europi s bajkovitim gradovima, impresivnom arhitekturom, nadahnjujućom dalmatinskom obalom i više od 1000 nastanjenih otoka i otočića u kristalno čistom Jadranskom moru’, objašnjavaju utemeljitelji kolegija.
Trodimenzionalno predavanje o Hrvatskoj podijeljeno je na četiri tematska predavanja. Na taj način svi polaznici ovog zanimljivog kolegija imat će priliku upoznati se s nastankom Hrvatske iz povijesne perspektive, hrvatskom kuhinjom i specijalitetima, kršćanstvom u Hrvatskoj te poslijeratnim poduzetničkim uzletom brenda Vigor i ekonomskim oživljavanjem nakon proglašenja neovisnosti.
Nakon usvojenih znanja skupina od 36 studenata-putnika u svibnju će krenuti u obilazak Hrvatske. ‘Naše putovanje će zaokružiti i zaključiti niz održanih predavanja o Hrvatskoj’, naglašavaju s LeGrange Collegea.