HKD Pomurje organizira adventski koncert u Lendavi. U crkvi Sv. Katarine sv. misu na hrvatskome jeziku služit će župnik Antun Hoblaj, a nastupit će pjevački zbor iz Preloga i zbor Udruge umirovljenika iz Preloga

HKD Pomurje organizira adventski koncert u Lendavi. U crkvi Sv. Katarine sv. misu na hrvatskome jeziku služit će župnik Antun Hoblaj, a nastupit će pjevački zbor iz Preloga i zbor Udruge umirovljenika iz Preloga u Hrvatskoj. Koncert će se održati 13. prosinca s početkom u 18.00 sati.
Hrvatsko kulturno društvo Pomurje okuplja Hrvate i prijatelje Hrvatske koji žive i rade u slovenskom Pomurju, Murskoj Soboti, Ljutomeru, Gornjoj Radgoni, Radencima i Lendavi. Osnovna namjena društva je očuvanje hrvatske tradicije, kulture i jezika. Članovi HKD Pomurje bez obzira na njihovu dobnu, strukovnu i interesnu raznolikost povezuje potvrda izvornih kulturnih vrijednosti kao izraza vlastite nacionalne samobitnosti. Cilj je čvršće povezati članove zajednice Hrvata u Republici Sloveniji putem druženja na predavanjima, izložbama, literarnim i glazbenim večerima, proslavama, domjencima i drugim aktivnostima te jačati veze s matičnom domovinom.
Osnivačka izborna skupština društva održala se je 2005. u Lendavi, a rad društva odvija se preko sekcija u Hrvatskom domu. U društvu postoje:folklorna, tamburaška, novinarska, knjižničarska i radiološka sekcija.
Društvo je za svoj rad primilo brojne nagrade: Povelja Zrinski-Međimurske županije, Priznanje za uspješan rad Zveze kulturnih društev Lendava i status društva od posebnog društvenog značaja Ministarstva kulture RS.