Njegov odlazak pogodio je sve istinske ljubitelje glazbe i zaljubljenike u dalmatinsku glazbenu tradiciju i osobito njegove prijatelje u Švicarskoj. Sprovod je održan na mjesnom groblju u Trogiru

U splitskoj bolnici preminuo je dr. sc. Nikola Buble, a Hrvatska je ostala bez čovjeka koji je za klapski izričaj, ali i glazbu u cjelini, učinio nemjerljivo mnogo. Bio je redoviti profesor na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu, na poslijediplomskom studiju Kultura i društvo Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru, na Odjelu za glazbenu umjetnost Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, te na poslijediplomskom studiju Filozofskog fakulteta u Ljubljani.
Kao dirigent je nastupao u Splitu, Zagrebu, Šibeniku, Dubrovniku, Ljubljani, Beogradu, Mainzu, Parizu, Stuttgartu, Beču, Bernu, a najdjelatniji je bio kao zborovođa Djevojačkog zbora Glazbene škole Josipa Hatzea iz Splita, te kao dugogodišnji umjetnički voditelj i dirigent kultne Klape Trogir, s kojom je nastupao diljem svijeta i objavio dvadesetak diskografskih izdanja.
Bio je prvi dirigent orkestra HRM u neovisnoj državi Hrvatskoj, umjetnički direktor Smotre jadranskog folklora, međunarodne Smotre mediteranskog folklora, Festivala dalmatinskih klapa, međunarodnog Hrvatskog festivala mandolinista, član Društva folklorista Hrvatske, Društva pedagoga Hrvatske, Hrvatskog muzikološkog društva, Hrvatskog društva skladatelja, International Council for Traditional Music…
Njegov odlazak pogodio je sve istinske ljubitelje glazbe i zaljubljenike u dalmatinsku glazbenu tradiciju i osobito njegove prijatelje u Švicarskoj. Sprovod je održan 21. rujna u 17 sati na mjesnom groblju u Trogiru.
(Slobodna Dalmacija/www.croatia.ch)