Hrvatski bal u Beču će otvoriti Zagrebački folklorni ansambl Doktora Ivana Ivančana osebujnim programom. Štefan Robitza će se po prvi put predstaviti publici na balu. Mladoga vinogradara ove je godine časopis Profil odabrao za najboljega vinogradara DAC regije Lajtanska gora

U Hrvatskom centru u Beču su 25. studenoga službeno predstavili Hrvatski bal u Beču, koji će se održati 23. siječnja u Parkhotelu Schönbrunn. Tom prilikom je đakon Georg Vuković krstio balsko vino „Hrvatski vrh“. Hrvatski bal u Beču će otvoriti Zagrebački folklorni ansambl Doktora Ivana Ivančana osebujnim programom.
Štefan Robitza će se po prvi put predstaviti publici na Hrvatskom balu. Mladoga vinogradara ove je godine časopis Profil odabrao za najboljega vinogradara DAC regije Lajtanska gora.
Tradicionalno će, uz profesionalce iz Zagreba, nastupiti folklorno društvo iz Gradišća. Ovaj put će to biti Tamburica Cogrštof.
U svakoj od triju dvorana svirat će najmanje dva sastava. Nastupit će poznate grupe Sigi Feigl, zagrebački Jazz orkestar, Latino, Paxi, Koprive i KroaTarantata, a bit će opet iznenađenje u ponoć i tradicionalna kvadrilja.
(Hrvatska redakcija ORF-a)

Više