Leopoldova rukopisna zbirka obuhvaća više od 2.000 pjesama. Izdao je šest knjiga a pjesme je objelodanio i u antologijama, školskim knjigama, kalendaru Gradišće i Hrvatskim novinama. Član je austrijskoga PEN kluba i Društva hrvatskih književnika

Pjesnik i fotograf iz Frakanave, Anton Leopold, proslavio je 13. lipnja svoj 90. rođendan. Rukopisna zbirka Antona Leopolda obuhvaća više od 2.000 pjesama. Izdao je šest knjiga a pjesme je objelodanio i u antologijama, školskim knjigama, kalendaru Gradišće i Hrvatskim novinama. Leopold je počeo objavljivati kao osamnaestogodišnjak, član je austrijskoga PEN kluba i Društva hrvatskih književnika. Leopold je dobitnik Nagrade Theodor Kery 1982. godine i Nagrade Zaklade Lovre Karall 1992. godine. Godine 2001. dobio je ‘Zaslužni znak Gradišća’.
Povodom 80. rođendana primio je prvu Nagradu Metron Hrvatskoga centra u Beču. Godine 2009. izašao je CD o Leopold maratonu. Pjesnik je 2016. dobio ‘časni prsten’ općine Frakanava-Donja Pulja. Uz svoje pjesničko djelovanje radio je kao činovnik u Savezu za invalide u Beču. (Hrvatska redakcija ORF-a)