Divanima su nazočili i Branimir Lončar, zamjenik veleposlanice RH u Republici Austriji, Miroslav Piplica, član Savjeta Vlade za Hrvate izvan RH te predsjednik Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport, predstavnici HKM Beč kao i mnogobrojni predstavnici hrvatskih društava i udruga koji djeluju u Beču

U organizaciji Folklornog ansambla Šokadija Beč, 3. prosinca su u prepunoj dvorani Casablanca u 23. bečkom kotaru održani deveti po redu Šokački divani. U bogatom i raznovrsnom programu, osim članica i članova svih sekcija FA Šokadija, nastupali su i gosti – bečka udruga Anno ˈ93.

U izvedbi poznatih slavonskih kola, pjesama i poskočica, priključili su se i mnogobrojni gosti, a manifestaciji su uz organizatora i predsjednika FA Šokadija Beč Željka Mitra, nazočili i Branimir Lončar, zamjenik veleposlanice RH u Republici Austriji, Miroslav Piplica, član Savjeta Vlade za Hrvate izvan RH te predsjednik Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport, predstavnici Hrvatske katoličke misije Beč kao i mnogobrojni predstavnici hrvatskih društava i udruga koji djeluju u Beču.

Podijeljene su zahvalnice i darovi zaslužnim pojedincima i pokroviteljima, a upriličena je i bogata tombola. Bilo je i autohtonih proizvoda koje su izložila obiteljska poljoprivredna gospodarstva iz Hrvatske, a isto se tako moglo vidjeti i jako lijepih rukotvorina. Zabava je uz odlični TS Salaš potrajala do jutra. Program je izvrsno vodila Jadranka Mršić Vincek.

Fotogalerija