Festival ove godine posebno slavi 140. obljetnicu rođenja slavne Ogulinke te se simbolično otvara Danom Ivanine kuće bajke koja je nastala upravo u čast najznačajnije hrvatske književnice za djecu

Na već poznatim festivalskim scenama u Ogulinu – zavičaju bajke, s programskim konceptom umjetničkog direktora Maria Kovača, od 6. do 8. lipnja održat će se 9. Ogulinski festival bajke (OGFB).
Ovaj jedinstveni projekt u Hrvatskoj potaknut je stvaralaštvom Ivane Brlić-Mažuranić kojoj je rodni grad pružio toliko utisaka i energije da objedini moć prirode i čovjeka punim srcem i maštom u svojoj zbirci Priče iz davnine i koja je danas u svom rodnom gradu u Centru za posjetitelje Ivanina kuća bajke, svojim likom i djelom, domaćica svim bajkopiscima i bajkama svijeta.
Ogulinski festival bajke ove godine posebno slavi 140. obljetnicu rođenja slavne Ogulinke te se simbolično otvara Danom Ivanine kuće bajke koja je nastala upravo u čast najznačajnije hrvatske književnice za djecu, i gdje posjetitelji, na interaktivan, multimedijalan i kreativan način, mogu slaviti bajku i bajkovito stvaralaštvo, kako Ivane Brlić Mažuranić tako i ostalih hrvatskih i svjetskih bajkopisaca, tijekom cijele godine. Drugi dan je Dan znanja – u čast znanja i vještina koje usvajamo cijeli život. Treći i posljednji dan Festivala, proglašen je Danom avanture u čast egzotičnih krajeva koji uvijek u nama bude znatiželju i nova otkrića.
Eko-turistički vlak Karlek prometovat će u subotu, 7. lipnja na relacijama Zagreb-Ogulin-Zagreb i Rijeka-Ogulin-Rijeka.

Festivalske stranice: www.ogfb.hr i www.tz-grada-ogulina.hr!
(Culturenet.hr)