Slikar svjetskog glasa u Australiji živi od 1956. godine. Dobio je velik broj nagrada, uključujući titulu počasnog građanina Atlante, počasni doktorat Američke športske akademije i dr. Monografiju o Charlesu Billichu napisao je hrvatski likovni kritičar Josip Depolo

Charles Billich (6. rujna 1934.) hrvatski je slikar svjetskog glasa. Rodio se u Lovranu kao Karlo Bilić. Zbog neslaganja s komunističkim vlastima, par godina proveo je u zatvoru. Pušten je uz pomoć Crvenog križa, nakon čega je emigrirao brodom u Australiju. Tamo živi od 1956. godine.
Završio je studij umjetnosti u Melbourneu. Radio je razne poslove, dok nije postao slikar. Motivi njegovih slika su vrlo raznoliki – portreti, prikazi sportskih događanja, baleta, arhitekture, kazališta, religijskih motiva itd.

Bio je službeni umjetnik velikog broja sportskih i kulturnih događanja, poput utrke Formule 1 u Melbourneu 1996. godine, kandidature Pekinga za Olimpijske igre, Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine itd. Također, bio je službeni umjetnik olimpijskih ekipa SAD-a i Australije, na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine, u Sydneyju 2000. godine, u Ateni 2004. godine i Pekingu 2008. godine. Sudjelovao je i u obilježavanju sto godina Nobelove nagrade 2001. godine.

Održavao je izložbe slika u sjedištu Ujedinjenih naroda u New Yorku 2004. i 2006. godine, u Pekingu u sklopu Olimpijskih igara 2008. godine i u mnogim drugim gradovima širom svijeta poput Tokija, Rima, Hong Konga, Londona, Moskve, Melbournea, Sydneyja itd.

Njegove slike nalaze se u muzejima i galerijama širom svijeta – u Vatikanu, u Olimpijskom muzeju u Lausanneu, u Muzeju Crvenog križa u Ženevi, u zgradi Ujedinjenih naroda u Ženevi, u zgradi japanskog parlamenta, u hramu Shaolin u Kini itd.

Billich je naslikao ciklus slika posvećen hrvatskim znanstvenicima poput Ruđera Boškovića, Slavoljuba Penkale, Nikole Tesle, Fausta Vrančiča i dr. Slikao je i bl. Alojzija Stepinca, kao i pape Ivana Pavla II. i Benedikta XVI.

Dobio je velik broj nagrada, uključujući titulu počasnog građanina Atlante, počasni doktorat Američke športske akademije i dr. Monografiju o Charlesu Billichu napisao je hrvatski likovni kritičar Josip Depolo.
(www.croexpress.eu)