Svečanost je održana u Billich Gallery u Sydneyju. U sljedećoj godini umjetnik planira održati nekoliko izložaba, najprije u Japanu, Americi, a zatim i u Dubrovniku, gdje želi pokazati mnogo toga iz svoje dugogodišnje karijere…

Poznati australski likovni umjetnik hrvatskog podrijetla Charles Billich prošle subote, 27. rujna, svečano je proslavio svoj 80. rođendan, a svečanost je održana u Billich Gallery u Sydneyju. Tom prilikom okupio se lijepi broj uzvanika; umjetnikovih prijatelja, poslovnih ljudi, a slavlju je prisustvovala i Sandra Štetić, konzul gerant RH u Sydneyju.
Uz bogatu večeru i piće, slavljenik se obratio prisutnima s nekoliko rijeci, zahvalio se na odzivu i naglasio da priprema nove projekte u sljedećoj godini, među kojima i veliku izložbu u Dubrovniku, na kojoj ce biti izloženi mnogi njegovi radovi – uglavnom vezani za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.
Ukratko, umjetnik Billich je rekao: – Raduje me što se tako lijepi broj mojih prijatelja i suradnika odazvao na moje slavlje, ne 80. rođendana, već 2 puta po 40. Šalim se… Da, u sljedećoj godini imam plan održati nekoliko izložaba, najprije u Japanu, Americi, a zatim i u Dubrovniku, gdje želim pokazati mnogo toga iz moje dugogodišnje karijere… Što se tiče moga zdravlja, osjećam se dobro i mislim da ću ostvariti sve moje planove u skoroj budućnosti.

Više o umjetniku

Tekst: Franjo Harmat; Fotografije: Anna Harmat