Inicijativi se ponovo pridružuju druge europske zemlje, pa su “noći kazališta” započele još 4. i 5. studenog u Bugarskoj, nastavile su se 18. studenog u Češkoj, Slovačkoj, Austriji i BiH, a 25. studenog svojim programima Hrvatskoj će se pridružiti Crna Gora i Srbija

Gotovo 80 kazališnih institucija i organizacija, nacionalnih kazališta, javnih i nezavisnih kazališta, amaterskih kazališnih skupina i javnih ustanova u pedesetak mjesta diljem Hrvatske uključit će se u subotu, 25. studenoga, u još jednu, devetu po redu Noć kazališta, koja je u utorak u Zagrebu najavljena kao dosad najbogatije jednodnevno slavlje kazališne umjetnosti u povijesti te manifestacije.
Program 9. Noći kazališta predstavila je na konferenciji za novinare u Palači Dverce na zagrebačkom Gornjem Gradu organizatorica i koordinatorica Sandra Banić Naumovski.
No, događanja u sklopu Noći kazališta zapravo su počela već 16. studenoga, a trajat će sve do 26. studenoga, zbog čega se očekuje i veća posjećenost nego do sada, a prošle godine broj posjetitelja koji su sudjelovali u različitim programima manifestacije diljem Hrvatske popeo se na čak 38 tisuća.
Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport i Turističke zajednice Grada Zagreba.
Inicijativi se ponovo pridružuju druge europske zemlje, a tradicionalna Europska noć kazališta ove se godine pretvorila u “noći kazališta” koje su započele još 4. i 5. studenog u Bugarskoj, nastavile su se 18. studenog u Češkoj, Slovačkoj, Austriji i Bosni i Hercegovini, a 25. studenog svojim programima Hrvatskoj će se pridružiti Crna Gora i Srbija.
Detaljan program Noći kazališta 2017. dostupan je na službenoj internetskoj stranici www.noc-kazalista.com.
(Hina)