Na proslavi u društvenom domu Štikaprona pjevali su hrvatske, njemačke i engleske pjesme. Na koncertu je sudjelovala i Tamburica Štikapron a na slavlju su odali počast i Hermini Ullrich, koja je već 70 godina članica zbora

Pjevačko društvo Štikapron je prilikom 70. obljetnice postojanja 23. travnja pozvalo na jubilarni koncert. U društvenom domu Štikaprona pjevali su hrvatske, njemačke i engleske pjesme. Zbor je 1946. utemeljio ondašnji učitelj osnovne škole Štikaprona, rođeni Vulkaprodrštofac, Jakov Dobrović.
Utemeljitelj Pjevačkog društva Štikapron Jakov Dobrović komponirao je i aranžirao nekoliko pjesama za zbor i tamburaše. Društvo je vodio skoro 40 godina, a potom je njegova kći zajedno s Aurelijom Horvat preuzela vođenje. Godine 1992. to je postala Irene Šlajšić a društvo vodi i danas. Dakle, 24 godine.
Na koncertu je sudjelovalo i seosko tamburaško društvo, a prilikom jubileja su izdali svečani spis o društvu te predstavili i druga izdanja Pjevačkog društva Štikapron. Društvo ima 32 člana. Najmlađi ima 54, a najstarija članica 85 godina. Na slavlju su odali počast i Hermini Ullrich, koja je već 70 godina članica zbora. Svi se nadaju dolasku mladih.
Među vrhunce djelovanja društva sigurno spadaju nastupi u inozemstvu. U Pragu su na natjecanju u pjevanju osvojili brončanu medalju, kazuje Irene Šlajšić.
Društvo će nastupiti 12. lipnja u celjanskoj bazilici na jubilarnoj misi u deset sati prijepodne. Televizijski prinos o svečanosti u Štikapronu najavljen je u emisiji Dobar dan Hrvati 1. svibnja 2016.
(Hrvatska redakcija ORF-a)