Večer su suorganizirali Hrvatski kulturni savez i Vijeće četvrti Bratislava-Dubravka, a nastupilo je osam hrvatskih kulturno-umjetničkih društava iz Slovačke i dva gradišćanskohrvatska, iz Novog Sela u Austriji i Petrovog Sela u Mađarskoj

U bratislavskoj četvrti Dubravka, pod pokroviteljstvom Veleposlanstva RH, 13. studenoga 2015. održana je tradicionalna večer folklora Hrvata u Slovačkoj koju su suorganizirali Hrvatski kulturni savez i Vijeće četvrti Bratislava-Dubravka.
Sudionike priredbe i publiku u prepunoj velikoj dvorani Doma kulture pozdravili su načelnik Dubravke Martin Zaťovič, predsjednik Hrvatskog kulturnog saveza Radoslav Jankovič, predstavnik Državnog ureda za Hrvate izvan RH Milan Bošnjak i Ankica Vlašić u ime Veleposlanstva. Povjesničar dr. Jozef Klačka održao je kraći govor o naseljavanju Hrvata na ovo područje, koji su pred osmanlijskom najezdom došli su iz istočnih dijelova posjeda zagrebačkog Kaptola i utemeljili selo Dubrava.
U bogatom programu predstavili su se brojni ansambli kulturno-umjetničkih društava Hrvata u Slovačkoj: pjevački zbor Rosica, društvo mladih Grbarčjeta i klapa Ravnica iz Devinskog Novog Sela, Muško jačkarno društvo, Tamburica Konjic i Ljuljanka iz Jarovca, Čunovski bećari iz Čunova te mjesni pjevački zbor Dubravanka. Kao posebni gosti nastupili su gradišćanski Hrvati, članovi KUD-a Hatsko kolo iz Novog Sela u Austriji i HKUD-a Gradišće iz Petrovog Sela u Mađarskoj.
(sk.mvep.hr)