Manifestacija će se održati u Križevcima od četvrtka 28. do nedjelje 31. svibnja 2015. Pretprogramom i misnim slavljem ove će godine biti tematizirani bl. Alojzije Stepinac, hrvatski sveci i blaženici redovnici i redovnice, sluga Božji Ante Gabrić i sv. Marko Križevčanin, a kulturni dio programa sastojat će se od likovne izložbe, okrugloga stola, radionica za djecu na temu hrvatskih svetaca i blaženika, projekcije dokumentarnoga filma i izložbe knjiga

7. Dani hrvatskih svetaca i blaženika održat će se u Križevcima od četvrtka 28. do nedjelje 31. svibnja 2015. Pretprogramom i misnim slavljem ove će godine biti tematizirani bl. Alojzije Stepinac, hrvatski sveci i blaženici redovnici i redovnice, sluga Božji Ante Gabrić i sv. Marko Križevčanin, a kulturni dio programa sastojat će se od likovne izložbe, okrugloga stola, radionica za djecu na temu hrvatskih svetaca i blaženika, projekcije dokumentarnoga filma i izložbe knjiga.
Manifestacija će započeti u četvrtak, 28. svibnja u 18.30 sati u križevačkoj župnoj crkvi Sv. Ane svečanošću otvorenja Dana u kojoj će sudjelovati obojica križevačkih župnika preč. Stjepan Soviček i vlč. Dražen Hladuvka. Taj je dan posvećen bl. Alojziju Stepincu i molitveni će, književni i glazbeni program njemu u čast nakon otvorenja Dana izvesti Obiteljska zajednica križevačkih župa.
Drugi dan manifestacije, petak 29. svibnja, u povodu Godine posvećenoga života bit će u čast proglašenih hrvatskih svetaca i blaženika redovnika i redovnica. Trećega dana, u subotu 30. svibnja, program će biti posvećen sluzi Božjem Anti Gabriću. Zadnjega, četvrtoga dana manifestacije, u nedjelju 31. svibnja, program će biti posvećen sv. Marku Križevčaninu.
7. Dane hrvatskih svetaca i blaženika, pod pokroviteljstvom Bjelovarsko-križevačke biskupije te uz potporu Grada Križevaca, Koprivničko-križevačke županije, Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica i Glasa Koncila, u zajedništvu organiziraju: Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ te križevačke župe sv. Ane i BDM Žalosne i sv. Marka Križevčanina. Suorganizatori su: Galerija hrvatske sakralne umjetnosti „Laudato“ iz Zagreba, Dječji mjesečnik „Mali koncil – MAK“, Gradski muzej Križevci, Pučko otvoreno učilište Križevci, Gradska knjižnica „Franjo Marković“Križevci, Glazbena škola Alberta Štrige Križevci i Turistička zajednica Križevci.

Detaljnije se o programu može doznati na stranici www.udruga-drstjepankranjcic.hr
(Laudato)