U Lendavi su bile u veleposlanica RH u Sloveniji Vesna Terzić te predstavnica Državnog ureda za Hrvate izvan RH Dubravka Severinski. Za njih je bio organiziran službeni prijem u Gradskoj vijećnici Općine Lendava kod lendavskog župana Antuna Balažeka

Tradicionalni 7. Dan hrvatske kulture u Lendavi svake godine donese nešto novo i zanimljivo. Cjelodnevna priredba započela je 26. travnja ujutro, kazališnom predstavom za najmlađe „A tko si ti“kazališne družine Pinklec iz Čakovca. Predstava je bila dobro posjećena, a organizirano su je posjetili i učenici koji uče hrvatski jezik u lendavskoj osnovnoj školi zajedno sa svojim učiteljem Marijom Malkočem.
Uz Dan hrvatske kulture, novost je i Dan otvorenih vrata Hrvatskog doma u Lendavi gdje su pozvani svi oni koji žele doći i vidjeti kojim se aktivnostima bavi Hrvatsko kulturno društvo Pomurje.
Ove su nas godine posjetile veleposlanica RH u Sloveniji Vesna Terzić te predstavnica Državnog ureda za Hrvate izvan RH Dubravka Severinski. Upoznali smo ih s kulturno-povijesnim i turističkim značajkama lendavskog kraja te je bio organiziran službeni prijem u Gradskoj vijećnici Općine Lendava kod lendavskog župana Antuna Balažeka. Također, u Hrvatskom domu bio je upriličen susret veleposlanice te predstavnice Državnog ureda za Hrvate izvan RH sa članovima Hrvatskog kulturnog društva Pomurje.
Sama priredba odvijala se u Kulturnom domu Lendava, gdje se predstavila Varaždinska županija. U auli Kulturnog doma direktorica Turističke zajednice Varaždinske županije Elizabeta Dolenec predstavila je znamenitosti županije. Koncert Kulturno umjetničkog društva Ježek iz Beretinca održao se u velikoj dvorani Doma, a predstavljeni su folklorni napjevi Zagorja, Međimurja, Prigorja, Slavonije i Dalmacije.
Predsjedniku KUD-a Ježek iz Beretinca Iliji Fioku u ime Hrvatskog kulturnog društva Pomurje zahvalio je predsjednik HKDP-a Đanino Kutnjak, a nakon izmjene prigodnih darova uslijedio je i poziv u Beretinec.
Svi prisutni pozvani su na sljedeći Dan hrvatske kulture vezan uz 10. godina rada i postojanja Hrvatskog kulturnog društva Pomurje.

Pogledajte fotografije

Tekst: Đanino Kutnjak