U dvorani Parkohtela Schönbrunn bili su akademik Željko Reiner, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Darija Krstičević, hrvatski veleposlanici Gordan Bakota, Gordan Grlić-Radman i Jakša Muljačić, bečka dogradonačelnica Maria Vassilakou, glavni tajnik austrijskog Ministarstva za Europu, integracije i vanjske poslove Michael Linhart, austrijska veleposlanica Andrea Ikić-Böhm i brojni drugi uglednici

U Beču je održan 68. Hrvatski bal u organizaciji Hrvatskog centra u Beču i Hrvatsko- gradišćanskog kulturnog društva. Više od tisuću gostiju uživalo je 17. siječnja u dvorani Parkohtela Schönbrunn, plešući pod geslom “Hrvati meet Schönbrunn“.
Europski i hrvatski uglednici, među kojima i potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner. predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Darija Krstičević, hrvatski veleposlanik u Austriji Gordan Bakota, dogradonačelnica grada Beča Maria Vassilakou, glavni tajnik austrijskog Ministarstva za Europu, integracije i vanjske poslove Michael Linhart, austrijska veleposlanica u RH Andrea Ikić-Böhm, veleposlanici RH u Mađarskoj i Slovačkoj Gordan Grlić-Radman i Jakša Muljačić, te brojni drugi. Bal je otvorio Blue Danube Orkestar, sastavljen od pjevača i svirača iz Austrije, Mađarske, Slovačke, Vojvodine i Španjolske.
U bečkoj noći odzvanjali su ritmovi grupe „Pax“ iz Gradišća, Bigbanda velikog Sigi Feigla, tamburaškog sastava „Koprive“ iz mađarskog Petrovog Sela, moliških „KroTarantata“, „Ferkovaca“ iz Slovačke, „Tamburice Cindrof“ u Gradišću. Vrhunac večeri bila je izvedba klasičnog mjuzikla „My Fair Lady“, koju su gradišćanski Hrvati izveli na hrvatskom jeziku. Prvi put na hrvatskom balu dame su mogle zaplesati uz takozvane taksi-plesače, profesionalce s diplomama najboljih bečkih plesnih škola.
(Fenix magazin)

Fotografije
www.kroativ.at
www.hrvatiizvanrh.hr