Bogatim programom predstavili su se pjevački zbor Rosica, folklorno-pjevačko društvo mladih Grbačjeta i klapa Ravnica iz Devinske Nove Vasi, zbor Chorvatanka iz Hrvatskog Groba, muško jačkarno društvo iz Jarovca, Čunovski bećari iz Čunova i Dubravanka iz Dubravke. Kao posebni gosti nastupili su članovi KUD-a Čakavci iz Hrvatskog Židana u Mađarskoj

U bratislavskoj četvrti Dubravka 7.studenoga održana je već tradicionalna manifestacija 6. Večer folklora slovačkih Hrvata. Priredbu su zajednički organizirali Hrvatski kulturni savez u Slovačkoj i skupština mjesne četvrti Bratislava-Dubravka pod pokroviteljstvom Veleposlanstva RH u Slovačkoj i uz potporu Ureda Vlade SR – programa kulture nacionalnih manjina.
Sudionike priredbe i publiku u prepunoj dvorani doma kulture pozdravili su načelnik Dubravke Jan Sandtner, gradonačelnik Bratislave Milan Ftačnik, predsjednik Hrvatskog kulturnog saveza Radoslav Jankovič, Ankica Vlašić u ime Veleposlanstva i predstavnica Državnog ureda za Hrvate izvan RH Dubravka Severinski. Kraći povijesni osvrt na naseljavanje i baštinu Hrvata u Dubravki i Slovačkoj održao je dr. Jozef Klačka.
Bogatim programom predstavili su se vodeći ansambli aktivnih kulturno-umjetničkih društava Hrvata u Slovačkoj, i to: pjevački zbor Rosica, folklorno-pjevačko društvo mladih Grbačjeta i klapa Ravnica iz Devinske Nove Vasi. zbor Chorvatanka iz Hrvatskog Groba, muško jačkarno društvo iz Jarovca, Čunovski bećari iz Čunova i Dubravanka iz Dubravke. Kao posebni gosti nastupili su članovi KUD-a Čakavci iz Hrvatskog Židana u Mađarskoj. (http://sk.mvep.hr)