Sjednica mješovitog Međuvladinog odbora (MMO) između dviju zemalja održala se u Zagrebu. Hrvatsko izaslanstvo predvodila je predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a srpsko državni tajnik u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS 

U cilju unaprjeđenja razine pravne zaštite te očuvanja i razvijanja nacionalnog identiteta hrvatske manjine u Republici Srbiji i srpske manjine u Republici Hrvatskoj, 22. listopada u Zagrebu, započela je 6. sjednica mješovitog Međuvladinog odbora (MMO) između dviju zemalja.
Međuvladin Mješoviti odbor osnovan je temeljem Sporazuma između Republike Hrvatske i Republike Srbije o zaštiti prava manjina s ciljem praćenja provedbe Sporazuma. Članove izaslanstava imenovale su vlade RH i RS, a čine ih predstavnici resornih ministarstava (kultura, pravosuđe, obrazovanje, unutarnji poslovi, uprava i dr.)
Hrvatsko izaslanstvo predvodila je Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a srpsko Zoran Mašić, državni tajnik u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS.
Prvog dana sjednice, članovi MMO-a analizirali su provedbu usvojenih preporuka s prethodnih zasjedanja te su aktualizirali pitanja od vitalnog nacionalnog interesa za obje manjine. MMO nastavlja s radom danas. Supredsjedatelji MMO-a će dati izjave vezano uz rad i zaključke MMO-a.

Više

Završena Šesta sjednica MMO-a o zaštiti prava hrvatske manjine u Republici Srbiji i srpske manjine u Republici Hrvatskoj