Šesto izdanje međunarodnog glazbenog Korčulanskog baroknog festivala održat će se od 2. do 12. rujna, a predstavit će, na Korčuli, Pelješcu i u Dubrovniku, neke od najprestižnijih svjetskih ansambala specijaliziranih za izvođenje barokne glazbe

Kao inozemne goste, organizatori najavljuju The London Handel Players (Velika Britanija), Schikaneders Jugend (Austria), Il terzo suono (Slovenija), kao i prestižna imena svjetski poznatih solista, poput talijanskog violinista Enrica Onofrija.

“U tom bogatom baroknom repertoaru pridružit će im se i istaknuti hrvatski ansambli, Vokalni ansambl Antiphonus i rezidentni ansambl Festivala Hrvatski barokni ansambl, pod umjetničkim vodstvom ravnateljice Korčulanskog baroknog festivala i poznate violinistice Laure Vadjon”, stoji u najavi.

Jedna od osnovnih ideja festivala je restauracija glazbe na koju se Moreška na Korčuli izvodila od 17. pa sve do kasnog 19. stoljeća. Izvedba barokne moreške uz glazbenu pratnju na baroknim glazbalima jedna je od tradicionalnih posebnosti svečanog otvorenja Festivala, a ove godine u subotu 2. rujna u Ljetnom kinu u Korčuli izvest će ju KUD Moreška i Hrvatski barokni ansambl, pod dirigentskom palicom maestra Ivana Josipa Skendera.

Korčulanski barokni festival svoju koncertnu ponudu nudi i drugim stanovnicima otoka Korčule, te Pelješca i Dubrovnika. Tako će ove godine umjetnici koji nastupaju u Korčuli održati i koncerte u Orebiću, Veloj Luci, Stonu, Pupnatu i, u postprogramu 13. rujna, u Dubrovniku.

Festival se odvija pod pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek.
(Hina)