Proslavu je otvorio molitvom fra Josip Kulović, a osim predsjednice Udruge Suzane Mišković okupljeno mnoštvo pozdravio je i gk RH u Stuttgartu Slavko Novokmet

Šesta po redu “Dalmatinska večer” u organizaciji udruge “Dica Dalmacije” u Neckarforumu u Esslingenu privukla je više od tisuću gostiju koji su uživali u zabavnom programu uz voditelja Luku Bulića, žensku klapu Filiae Craotiae, klapu Rišpet i Joška Čaglja Jolu. Plesalo se i pjevalo do u sitne sate, a gosti su uživali i u dalmatinskim delicijama, pršutu, pašticadi i probranim vinima.
Proslavu je otvorio molitvom fra Josip Kulović, a osim predsjednice Udruge Suzane Mišković okupljeno mnoštvo pozdravio je i gk RH u Stuttgartu Slavko Novokmet.
Prihodom od “Dalmatinske večeri” Udruga će i ove godine pomoći pojedincima i udrugama u domovini koji su u teškoj financijskoj situaciji. Sve donacije su transparentne i nikada se ne donira novac nego se uvijek pomaže kupnjom potrebnih pomagala ili strojeva.
Oduševljenje organizacijom i ambijentom nisu krili ni gosti iz Dalmacije. Ukratko, “Dalmatinska večer”jedno je od najljepših okupljanja Dalmatinaca i njihovih prijatelja u Njemačkoj.

Tekst: Dario Kolmanić; Fotografije: Zvonimir Bošnjak