Tamburaški orkestar Štikapron je slavio jubilarnu misu prilikom 55. obljetnice postojanja. Na misi u župnoj crkvi svirali su Mozartov Ave verum i misu hrvatskoga kompozitora Željka Bradića. Glavni svečani program prilikom obljetnice bit će 12. studenoga s koncertom i kratkim skečevima

Tamburaški orkestar Štikapron je 3. travnja slavio jubilarnu misu prilikom 55. obljetnice postojanja. Na misi u župnoj crkvi svirali su Mozartov Ave verum i misu hrvatskoga kompozitora Željka Bradića. Tamburica Štikapron će tijekom godine imati različite nastupe.
Voditelj Tamburice Štikapron Hubert Palković kaže da je za početak jubilarne godine misa bila prvi termin. Bradićeva misa ima ukupno 15 dijelova, a oni da su izabrali pet najljepših pasaža.
Glavni svečani program prilikom 55. obljetnice postojanja Tamburice Štikapron bit će 12. studenoga s koncertom i kratkim skečevima.
U tamburaškom orkestru Štikapron svira 37 tamburaša. U podmlatku se već dvije godine vježba oko 20 djece. Oni će 29. svibnja nastupiti na posebnom koncertu omladine s prijateljskim mladim tamburaškim grupama.
(Hrvatska redakcija ORF-a)