Nastupilo je ukupno šest klapa, a među njima muška klapa Zvonimir i ženska klapa Mažurana, obje s otoka Krka. Iz Gradišća je nastupila klapa Vrime iz Vulkaprodrštofa, klapa Pinkovac, Golubice iz Koljnofa i Ravnica iz Devinskoga Novoga Sela

U Trajštofu je 8. studenoga održao peti festival hrvatskih klapa. Nastupilo je ukupno šest sastava, a među njima muška klapa Zvonimir i ženska klapa Mažurana, obje s otoka Krka. Iz Gradišća je nastupila klapa Vrime iz Vulkaprodrštofa, klapa Pinkovac, Golubice iz Koljnofa i Ravnica iz Devinskoga Novoga Sela.
Ansambli su predstavili hrvatske narodne pjesme kao i neke hrvatske šlagere. Organizator klapskoga festivala je Hrvatsko kulturno društvo Gradišće. I ove godine na festival došao je veliki broj ljudi. Po prvi put je u Gradišću nastupila muška klapa Ravnica iz Devinskoga Novoga Sela. Matthias Wagner iz HKD-a je kazao da su dosada priredili festival u svakoj regiji Gradišća.
Prošle godine je festival klapa bio u Vulkaprodrštrofu. Med gradišćanskohrvatskimi klapami su i ov put bile Klape iz Pinkovca, Vulkaprodrštofa i Koljnofa od samoga početka sudjeluju na hrvatskom festivalu klapa. Klapa Vrime, koja je ove godine slavila 10. obljetnicu postojanja, bila je inicijator festivala.
(Hrvatska redakcija ORF-a)

Fotogalerija

     
Potpisi fotke
1-Klapa Mažurana, Krk
2-Klapa Zvonimir, Krk
3-Klapa Vrime iz Vulkaprodrštofa…
4-Klapa Pinkovac
5-Golubice Koljnof
6-Ljubitelji klapske pjesme u Koljnofu