Grupu je utemeljio Mate Kliković, a sadašnji predsjednik Rudi Golubić. Jubilarno ljeto su službeno otvorili nastupom na Hrvatskom balu u Parkhotelu Schönbrunn. Slavit će nastupima tijekom godine, od proljetnoga koncerta 19. ožujka preko jubilarne fešte do adventskoga koncerta u prosincu. Vrhunac jubilarne godine bit će velika fešta 15. svibnja u Cogrštofu

Tamburica Cogrštof slavi ove godine 45. obljetnicu utemeljenja. Grupu je utemeljio Mate Kliković i vodio je oko 42 godine. Sadašnji predsjednik Tamburice Cogrštof je Rudi Golubić. Jubilarno ljeto su službeno otvorili nastupom na Hrvatskom balu u Parkhotelu Schönbrunn.
Slavit će nastupima tijekom godine, od proljetnoga koncerta 19. ožujka preko jubilarne fešte do adventskoga koncerta u prosincu. Vrhunac jubilarne godine bit će velika fešta 15. svibnja u Cogrštofu. Započet će folklornim poslijepodnevom, koje će biti posvećeno tamburaškom naraštaju iz Cogrštofa, Uzlopa i Koljnofa a navečer će biti zabava s Paxi, kazao je Rudi Golubić. On je 2013. ljeta preuzeo vođenje grupe i brinuo se za mlade tamburaše.
Sada Cogrštofci imaju dvije naraštajne grupe s 20-oro djece, a grupa se prezentira i na internetu. Uz vlastitu vlastitu stranicu, prisutni su i na facebooku. Tamburica Cogrštof je dosada izdala četiri kompaktne ploče.
(Hrvatska redakcija ORF-a)