Misija u biskupiji Trier proslavila je blagdan svoga zaštitnika bl. Alojzija Stepinca i 45. obljetnicu djelovanja. Svečano misno slavlje u punoj crkvi Sv. Franje u Koblenzu predvodio je ravnatelj dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu vlč. dr. Tomislav Markić u zajedništvu s voditeljem misije, svećenikom Varaždinske biskupije vlč. Stjepanom Zadravcem

Hrvatska katolička misija Koblenz, u biskupiji Trier, proslavila je 8. veljače blagdan svoga zaštitnika bl. Alojzija Stepinca i 45. obljetnicu djelovanja. Svečano misno slavlje u tom je povodu u punoj crkvi Sv. Franje u Koblenzu predvodio ravnatelj dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu vlč. dr. Tomislav Markić u zajedništvu s voditeljem misije, svećenikom Varaždinske biskupije vlč. Stjepanom Zadravcem.
Na kraju misnog slavlja vjernici su u znak zahvalnosti vlč. Markiću darovali prigodan dar, na što je on uzvratio slikom-ikonom bl. Alojzija Stepinca. Misno slavlje uveličao je misijski dječji zbor pod vodstvom Ive Lesice i Diane Vranješ uz pratnju tamburaša.
Nakon misnog slavlja za sve je u dvorani župe sv. Franje organiziran humanitarni ručak, a priređen je i prigodni duhovno-kulturni program. Iva Lesica je podsjetila na povijesni tijek misije koja je osnovana 1. lipnja 1970., a prvi voditelj misije bio je vlč. Vjekoslav Ivanović, kojega je poslala na tu službu Skopska biskupija. Dana 1. listopada 1971. na službu voditelja misije došao je mons. Alojzije Petrović, koji je na toj službi ostao do 1. prosinca 2004. Nakon odlaska mons. Petrovića u mirovinu na mjesto voditelja misije dolazi vlč. Tin Šipoš 1. prosinca 2004., koji 26. kolovoza 2007. odlazi u Kartuzijanski samostan u Marineau. Nakon vlč. Šipoša na mjesto voditelja misije dolazi sadašnji voditelj misije vlč. Stjepan Zadravec, svećenik Varaždinske biskupije.

Tekst i fotografije: Adolf Polegubić