Sv. misu je predvodio vlč. Ivica Komadina, voditelj Dušobrižničkog ureda u Frankfurtu. Prisustvovali su vlč. Dehm, delegat za misije i grupe u biskupiji Fulda te hrvatski generalni konzul Josip Špoljarić iz Frankfurta

Prigodnim trodnevnim slavljem u nedjelju, 3. svibnja u Kasselu je završila proslava 45. obljetnice Hrvatske katoličke misije Kassel.
Prije točno 45 godina, zbog sve većeg broja pridošlih hrvatskih vjernika, osnovana je Hrvatska katolička misija Kassel. Osnivanje te misije bila je radosna vijest za sve one koji su govorili hrvatski jezik, a te su prostrije postale mjesta gdje su se nalazili i družili Hrvati iz raznih krajeva Lijepe Naše.
U sjećanje na te protekle godine vlč. David Klarić započeo je 1. svibnja trodnevnu proslavu sa klanjanjem Presvetom u crkvi St. Laurentius. U subotu je odigrana je prijateljska nogometna utakmica između dvaju hrvatskih klubova, DJK Zagreb Kroatien i NK Hajduk Kassel. Nakon utakmice organizirano je druženje uz roštilj i piće. U nedjelju je održana sv. misa koju je predvodio vlč. Ivica Komadina, voditelj Dušobrižničkog ureda u Frankfurtu. Svečanoj sv. misi prisustvovali su vlč. Dehm, delegat za misije i grupe u biskupiji Fulda te hrvatski generalni konzul Josip Špoljarić iz Frankfurta.
Sa poštovanjem se prisjetilo pok. vlč. Alojzija Hartlija, koji je bio od samog osnivanja misije pa sve do 1991. godine te pok. vlč. Ivana Barišića, koji je misiju vodio od 1991. pa sve do 2013. godine. Tijekom svih ovih 45 godina postojanja i djelovanja misije u njoj je pastoralna radnica bila Jelica Žigrović. Nakon nedjeljne sv. mise organiziran je zajednički objed.

Fotogalerija