Izašao je jubilarni broj lista Hrvatski korijeni kojeg izdaje voditelj misije vlč. Vedran Kirinčić, urednica je Sanja Bogović a grafički urednik Vladimir Alexiev

U povodu obilježavanja 45 godina od utemeljenja Hrvatske katoličke misije blaženog Ivana Meza u Astoriji u New Yorku izašao je jubilarni broj lista Hrvatski korijeni kojeg izdaje voditelj misije vlč. Vedran Kirinčić, urednica je Sanja Bogović a grafički urednik Vladimir Alexiev.
Riječ pozdrava misiji uputio je nadbiskup i metropolit zagrebački kardinal Josip Bozanić, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, krčki biskup Ivica Petanjak, generalna konzulica RH u New Yorku Spomenka Cek kao i voditelj podružnice HMI za Rijeku i Pulu Dean Miculinić.
O prvih 30 godina piše u Hrvatskim korijenima Maria Zic, a Vanja Pavlovec o desetljeću uspješne suradnje HMI Rijeka i HKM Astorija. O svojim godinama provedenima u Astoriji pišu dr. Anton Bozanić, Anton Zec i don Robert Zubović a don Vedran Kirinčić o zbivanjima u misiji od 2012. d0 2016. godine. Radoslav Koštan piše o nebeskom zaštitniku misije bl. Ivanu Merzu i njegovoj 88. obljetnici smrti. Hrvatski korijeni zatim bilježe zbivanja u zajednici proteklih 15 godina ponajviše iz pera Radoslava Koštana i kamere Davora Grancarića.
(IKA)

Više o proslavi 

Pogledajte fotografije