Misu predvodi šibenski biskup Tomislav Rogić u zajedništvu s domaćim biskupom Vladom Košićem, a poslije slijedi mimohod „U čast hrvatskim junacima Gvozdanskog“ i komemoracija žrtvama

Dana 14. siječnja u 11 sati u župnoj crkvi Sv. Filipa i Jakova u Gvozdanskom misu će predvoditi biskup Tomislav Rogić povodom 440. obljetnice turske opsade Gvozdanskog.
“Na svetkovinu Bogojavljenja, u subotu 6. siječnja, sisački biskup Vlado Košić predvodit će svečano misno slavlje u sisačkoj katedrali u 10 sati.
Misno slavlje u spomen na 440. obljetnicu herojske obrane hrvatskih ognjišta i kaštela Gvozdansko, te slavne pogibelji branitelja ove utvrde, 13. siječnja 1578. godine, bit će održano u nedjelju, 14. siječnja o.g. u 11 sati, u župnoj crkvi Sv. Filipa i Jakova u Gvozdanskom. Misu predvodi šibenski biskup Tomislav Rogić u zajedništvu s domaćim biskupom Vladom Košićem i uz nazočnost predstavnika brojnih udruga i hodočasnika iz cijele Hrvatske. Nakon mise slijedi mimohod „U čast hrvatskim junacima Gvozdanskog“ i komemoracija žrtvama.” stoji u priopćenju Sisačke biskupije. (narod.hr)