Na prvom mjestu, s 19 zlatničara, je društvo Hrvatski sinovi odsjek 170 u Merrillvilleu, Indijana. Sa 14 slavljenika slijedi društvo Zora odsjek 351 u Detroitu, Michigan. Nakon odsjeka 351 s 12 zlatničara slijedi društvo Sv. Juraj odsjek 354 u Cokeburgu, PA. Tri odsjeka imaju 11 zlatničara: društvo Sv. Sveti odsjek broj 1 u Pittsburghu, društvo Sv. Lovro odsjek broj 13 u Steeltonu, PA i društvo Sv. Juraj odsjek 248 u Clairtonu, PA. Po 10 zlatničara ima društvo Sv. Rok odsjek broj 5 u Johnstownu, PA i društvo Hrvatska sloboda odsjek broj 32 u Chicagu, IL

Više od 400 odanih članova Hrvatske bratske zajednice 2017. godine navršava punih pedeset godina članstva. U ovom broju Zajedničara sa zadovoljstvom objavljujemo i ujedno pozdravljamo te članove. U ime Glavne uprave HBZ-a im čestitamo i najsrdačnije zahvaljujemo. I ove godine članice predvode u broju 50-godišnjih članova. U ovom izvješću spomenut ćemo 10 odsjeka koji ove godine imaju najveći broj svečara, odnosno devet ili više zlatničara. Već nekoliko godina, na prvom mjestu s 19 zlatničara je društvo Hrvatski sinovi odsjek 170 u Merrillvilleu, Indijana. Zatim sa 14 slavljenika slijedi društvo Zora odsjek 351 u Detroitu, Michigan. Nakon odsjeka 351 s 12 zlatničara slijedi društvo Sv. Juraj odsjek 354 u Cokeburgu, PA. Tri odsjeka imaju 11 zlatničara: društvo Sv. Sveti odsjek broj 1 u Pittsburghu, društvo Sv. Lovro odsjek broj 13 u Steeltonu, PA i društvo Sv. Juraj odsjek 248 u Clairtonu, PA. Po 10 zlatničara ima društvo Sv. Rok odsjek broj 5 u Johnstownu, PA i društvo Hrvatska sloboda odsjek broj 32 u Chicagu, IL. Devet zlatničara imaju društva Anđeo čuvar broj 4 u Etnai, PA te Sv. Petar i Pavao odsjek broj 84 u Anacondi, MT. Svi ostali odsjeci imaju osam ili manje jubilaraca za 2017. godinu – 123. godini Zajednice.

Glavna tajnica/blagajnica Bernadette Luketich-Sikaras uskoro će svima, koji su na ovogodišnjem popisu, poslati njihove obljetničke značke.
Na popisu su imena nekoliko uglednih i poznatijih članova: u odsjeku broj 3 u McKeesportu vlč. Gabrijel Badurina, dugogodišnji župnik hrvatske crkve u Pittsburghu, odnosno Millvaleu i Keesportu. Tu je i član odsjeka broj 13 u Steeltonu, pravni savjetnik Hrvatske bratske zajednice William R. Balaban iz vrlo ugledne zajedničarske obitelji. Na popisu je i član društva Sv. Petar i Pavao odsjek broj 101 u Omahi, Nebraska, donedavni čikaški biskup, kardinal Blase Cupich. Čestitamo i Steveu Namesniku iz odsjeka 614 u Newton Fallsa, Ohio. Kao jedan od aktivnijih članova Zajednice služio je u odboru Glavne porote i bio zamjenik u Nadzornom odboru. Također je bio vrlo aktivan u Omladinskoj kulturnoj federaciji u kojoj je jedno vrijeme bio i odbornik.
(Zajedničar)