Uz turnir izabrat će se i najljepša Hrvatica Australije i Novog Zelanda na svečanoj Gala večeri u Adelaide Convention Centreu. I ove godine organizator je Hrvatski nogometni savez hrvatskih klubova Australije i Novog Zelanda, a domaćin je Adelaide Croatia “Raiders” na čijim će terenima, odnosno Hrvatskom sportskom centru, odigrati susreti

U glavnom gradu južne Australije Adelaideu, od 29. rujna do 2. listopada, održava se 42. Nogometni turnir hrvatskih klubova Australije i Novog Zelanda, a izabrat će se i najljepša Hrvatica Australije i Novog Zelanda na svečanoj Gala večeri u Adelaide Convention Centreu.

I ove godine organizator ove sportsko-društvene manifestacije je Hrvatski nogometni savez hrvatskih klubova Australije i Novog Zelanda, a domaćin je Adelaide Croatia “Raiders” na čijim će se terenima, odnosno u Hrvatskom sportskom centru, odigrati susreti, uključujući i ceremonijal svečanog otvaranja.

Svoj nastup prijavilo je 40 timova koji su podijeljeni u grupe, i to: A liga (osam timova), B liga (dvanaest timova), VETERANI (devet timova) i ZENSKA liga (osam) timova. A ligu čine: Croatia Adelaide, Dandenong City, Croatia Melbourne, Nth. Geelong, St. Albans Dinamo, Sydney United, Zagreb Hurstville i Croatia Canberra. B ligu čine: Adelaide Croatia Vukovi, Whyalla Croatia, Gospic Bears, NK Bunker, St. Albans Vukovar, HNK Strathmore Split, Dalmacija Sydney, HNK Edensor Park,King Tomislav, Werrington Croatia, Zagreb Hurstville i O’Connor Knights. VETERANE cine: Adelaide Croatia Old Boys, HNK Strathmore Split, Wednesday Knights, Dalmacija Sydney, Werringhton Croatia, Zagreb Hurstville, Gold Coast, Adriatic i King Tomislav. ŽENSKU ligu čine: Adelaide Croatia Lisice, Melbourne Croatia, St. Albans Dinamo, HNK Strathmore Split, HNK Edensor Park, Zagreb Hurstville, Canberra Croatia i Auckland Croatia.

Svečani ceremonijal i pozdravni govori održat će se u četvrtak navečer, a potom će se odigrati i tri utakmice i to: ( A liga ) Adelaide Croatia – Melbourne Croatia, ( žene ) Melbourne Croatia – Adelaide Croatia Lisice, te B liga – Adelaide Croatia Vukovi – Werrington Croatia.

U petak su na rasporedu utakmice po skupinama, u subotu četvrtfinale i polufinale, te navečer Gala večer s izborom najljepše Hrvatice, a u nedjelju su utakmice finala i podjela trofeja, izvlačenje bogate tombole turnira , ceremonijal završnice i oproštajno slavlje.

Prošle godine na turniru u Brisbaneu su klubovi iz Melbournea bili su vrlo uspješni – pobjednik u A ligi bila je Croatia Melbourne, u B ligi Gospić Melbourne, kod veterana HNK Strathmore Split, a kod žena Croatia iz Geelonga. Za ljepoticu je izabrana Anja Botić iz Brisbanea, a za Miss fotogeničnosti Natalije Konjević iz Split, Melbourne.

Tekst: Franjo Harmat