Euharistijsko slavlje predvodio je župnik hrvatske župe bl. Alojzija Stepinca u Salzburgu fra Zlatko Špehar u zajedništvo s voditeljem središta fra Josipom Peranićem i prof. vlč. Dinkom Krpanom

U Buenos Airesu je u nedjelju, 19. studenoga proslavljena 40. obljetnica Hrvatskoga katoličkog središta sv. Nikole Tavelića „Tejar” te svetkovina nebeskog zaštitnika toga centra. Ujedno je obilježen spomen na žrtvu Vukovara. Euharistijsko slavlje predvodio je župnik hrvatske župe bl. Alojzija Stepinca u Salzburgu fra Zlatko Špehar u zajedništvo s voditeljem središta i delegatom za Argentinu članom Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri fra Josipom Peranićem i prof. vlč. Dinkom Krpanom.
Na početku slavlja o. Peranić se prisjetio franjevaca koji su djelovali u ovome centru. Posebno je pozdravio goste, pristigle klape iz Hrvatske i Njemačke.
Uz obljetnicu Središta, podsjetio je na fra Lina Pedišića, fra Marijana Zlovečera i druge dušobrižnike, zadarske franjevce, koji su ga gradili.
Na misi su sudjelovali i članovi domaćih klapa Valovi (ž) i BA (m), te klape Vinčace iz Novog Vinodolskog (m), Dišpet iz Zagreba (ž) i HKM Croatia iz Muenchena (m). Nakon mise održan je tradicionalni ručak.
(IKA)